Hyfsad början på året

Sveriges damlandslag i fotboll har under ledning av förbundskaptenerna Pia Sundhage och Lilie Persson spelat två landskamper i januari 2017.

Årets första match den 19 januari stod mot Norge och spelades i Spanien. Denna match började bra då Sofia Jakobsson gav Sverige ledningen i 20e minuten, men norskorna var starkare och replikerade snabbt och matchen slutade med norsk vinst, 1-2. De norska målen gjordes av Lise-Marie Utland och Hilda Carlén.

Den 24 januari så var det dags för match mot England och denna blev mållös. Sverige spelade bra och hade ett visst spelövertag, framför allt i första halvlek, men fick aldrig se nollan spräckas. Dock fick laget se ett mål bortdömt för offside och en missad straff. Matchen var ett steg i rätt riktning enligt Pia Sundhage som såg många förbättringar sedan Norgematchen och som med tillförsikt ser fram emot lagets vår och stundande EM.

Nästa utmaning för det svenska damlandslaget i fotboll är Algarve Cup i mars där Sverige ställs mot Australien, Kina och Holland.