Starkt spel i damernas landskamp

Den 8 juni spelade det svenska damlandslaget i fotboll mot USA på Gamla Ullevi. Spelet inleddes med ett starkt och offensivt spel från det svenska laget som visade framfötterna på hemmaplan. Under första halvlek hade svenskorna en hel del målchanser med bland annat Caroline Seger i spetsen. Även under andra halvlek satsade svenskorna allt och spelade intensivt, men tyvärr lyckades USA göra mål. Sverige lät sig inte nedslås utan fortsatte att jaga kvitteringsboll. Svenskorna kom riktigt nära då Kosovare Asllani satte bollen i ribban efter en hörna. Tyvärr räckte det inte hela vägen för svenskorna som fick se sig besegrade. Matchen slutade med 1-0 till USA.

Den 13 juni gick landskampen mot Skottland av stapeln på Myresjöhus Arena i Växjö. Även denna gång dominerade svenskorna spelet i första halvlek och visade prov på både vilja och energi. Det svenska landslaget tvingade skotskorna att spela defensivt och veteranerna Lotta Schelin och Caroline Seger skapade målchans efter målchans. I andra halvlek kom äntligen det eftertraktade målet som också blev matchens enda. Hanna Glas passade Caroline Seger som nickade in 1-0 till Sverige. Matchen mot Skottland slutade med 1-0 till Sverige.

Dessa två matcher var de näst sista inför sommarens europeiska mästerskap som startar i juli. Innan dess väntar en sista landskamp mot Mexiko den 8 juli.