Sverige besegrade Island ännu en gång

I lördags spelades den första landskampen på hemmaplan inför sommarens mästerskap. Mötet mot Island var det andra på en relativt kort tid och Pia Sundhage förväntade sig ett tuffare motstånd under denna match, eftersom Island under Algarve Cup saknade flera av sina viktigaste spelare på plan. Precis så blev det på Växjö Arena.

Island spelade redan från start ett väldigt fysiskt spel och hade bara två minuter in i matchen sin första målchans. Sverige däremot kämpade hårt med att få till ett bra och fungerande passningsspel, men då både tydlighet och rörlighet saknades under första halvlek så tog detta laget ingenvart. En av de bättre målchanserna kom efter 7 minuter då Lotta Schelin fick in ett skott som dock Thóra Björg Helgadóttir i mål fick tag på relativt snabbt.

Efter paus blev det däremot lite mer liv på plan. Lotta Schelin fick i den 55:e minuten ytterligare en chans på mål tack vare bra passningsspel från Emmelie Konradsson på kanten. Denna gång hamnade bollen i mål och gav Sverige sin första poäng. I matchens sista minut fick Schelin ytterligare en gång tag på bollen och kunde med hjälp av inspel från Sofia Jakobsson lägga in ytterligare ett mål. Förutom dessa två mål så fick även Sofia Jakobsson in två snygga skott varav en i form av en nick mot mål. Dock räddades bägge dessa av målvakten i det isländska laget. Matchen slutade 2-0 till Sverige och Lotta Schelin blev