Algarve Cup drar igång

Igår drog Algarve Cup igång för flera av de deltagande EM-lagen. Turneringen spelas i år för 20:e gången och har 12 deltagande länder från hela världen. Turneringen spelas i form av klassiskt gruppspel, där de deltagande lagen är uppdelade i 3 grupper om 4 lag. När gruppspelet är klart får turneringen en lite mer annorlunda utformning. Grupperna för turneringen är inte helt lottade, utan är utformade utifrån hur duktiga lagen är. Grupp A och B består av de lag som rankas högst och det är även dessa lag som slåss om segern i turneringen. Grupp C i sin tur består av de lägre rankade lagen och dessa kan som bäst placera sig på en sjundeplats.

Vinnarna i grupp A och B gör automatiskt upp i finalen turneringens vinst. Grupptvåorna tävlar i sin tur om bronsplatsen, medan grupptreorna tävlar om en femteplats. Vinnaren i grupp C får möta den bästa gruppfyran från grupp A och B för att försöka knipa sjundeplatsen. Ett något krångligt poängsystem som både kan gynna och missgynna lagen.

Sverige spelar sin första match i turneringen på onsdag den 6 mars och det blir då ett möte mot Kina som blir lagets första möte på plan. Efter Kina väntar möte i form av Island och USA den 8 respektive 11 mars. Matcherna sänds på Eurosport, så det är denna kanal man ska knappa in om man vill se någon av matcherna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *