Dags för ytterligare ett EM

Här strax innan helgen så drog äntligen fotbolls-VM igång, vilket är ett evenemang som väldigt många fotbollsentusiaster har längtat efter väldigt länge.

Det svenska landslaget tog sig ju tyvärr inte in i mästerskapet, utan föll på mållinjen i en play-off match mot Portugal som istället fick ta den sista platsen. Ikväll spelar laget sin första match mot Tyskland i mästerskapet och denna kan man se på SVT 2 klockan 18:00.

Men redan till hösten så får Sverige en ny chans att ta sig in i ett sort mästerskap då kvalet till fotbolls-EM drar igång. Kvalet kommer att spelas över en period på strax över ett år och består av 10 landskamper på hemma- och bortaplan. Sverige inleder sitt kval på bortaplan mot Österrike den 8 september och knappt en månad därpå spelar man två hemmamatcher på Friends Arena mot Ryssland och Liechtenstein.

Om du inför mästerskapet som spelas i Frankrike om två år vill ha full koll på de deltagande länderna och hur det går för dessa kan du besöka em-fotboll.se, som är en fullfärdig informationssajt med allt du behöver veta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *