En inblick i landslaget: England

Vi har nu kommit fram till den sista gruppen i EM, grupp C, där bland annat England kommer att spela. Sedan 1972 finns det officiellt damfotboll i landet och sedan 1993 är det The Football Association som är det aktuella fotbollsförbundet.

Historiskt sett så har det gått väldigt bra för laget under tidigare mästerskap som de deltagit i. Under de år som VM spelades inofficiellt före 1991 så lyckade laget vinna turneringen två gånger. Efter att mästerskapet blev större och fick fler lag involverade har man kvalificerat sig in i tävlingen tre gånger och samtliga av dessa tagit sig till kvartsfinal.
I EM-sammanhang har det också gått ganska bra för laget. Under 2009 års turnering förlorade laget finalen mot Tyskland och tog då hem silver i turneringen. Även 1984 kom man på en andraplats. År 1995 tog man sig till semifinal och 1987 blev det en fjärdeplats för laget. Dock är det många år som man inte har lyckats kvalificera sig till EM, men som ni kan se så går det bra för laget när de väl kommer dit. En annan merit värd att nämna är vinsten av Algarve Cup här för ett par veckor sedan.

Denna gång tog man sig till EM genom att vinna sin grupp och då slå ut lag som Serben, Slovenien och Kroatien. Förutom dessa hade man även Nederländerna i sin grupp som även dem tog sig in i EM, då som bästa grupptvåa. England lyckades inte förlora någon av sina matcher under kvalet, men gjorde inte heller några större jättevinster. Det var endast ett poäng i tabellen som skiljde mellan laget och Nederländerna när kvalet var avgjort.

Den första matchen som England spelar i EM blir mot Spanien på Linköping Arena i Linköping. Utöver detta motstånd kommer man även möta Ryssland och Frankrike i gruppen. En riktigt storrikes-grupp där det nu återstår att se vem som går längst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *