Förslust i sista minuten mot Norge

Efter att ha kommit tvåa i sin grupp fick Sverige i onsdags möta Norge i bronsmatchen i Algarve Cup. Matchen blev målrik, men trots detta lyckades inte Sverige ta sig hela vägen till vinst.

matchen så till en början ut att kunna bli en svensk seger. Spelarna hade bra koll på bollen och laguppställningen kunde inte varit bättre med bland annat Caroline Seger på mittfältet. Efter 16 minuter spelad tid lyckades Seger passa bollen vidare till Sara Thuenbro på vänsterbacken som i sin tur assisterade Kosovare Asllani till att brösta in bollen och göra matchens första mål.
Lite mer än 20 minuter senare lyckades det norska laget kvittera tack vare att Kristine Hegland virrade bort Lina Nilsson på backlinjen och då kunde skjuta på mål.

Under första minuten av andra halvlek lyckades Sverige sätta 2-1 tack vare ett skott från Antonia Göransson. I samma veva gjordes det en del svenska byten och man hoppades med nya spelare på plan kunna håll i ledningen under resterande tid av matchen. Länge såg det ut som att bronset var säkrat, men i sista minuten lyckades Ada S. Hegerberg kvittera för Norge och ta matchen vidare till straffar. Straffrundan vanns till slut av Norge med 5-4 vilket gav ett slutligt målresultat på 7-6 och norsk matchseger. Sverige slutade alltså på en fjärdeplats i turneringen.

Finalen av Algarve Cup vanns av USA som besegrade Tyskland med 2-0. Detta var den nionde vinsten av turneringen för mästarlaget som tack vare målgörare Alex Morgan tog hem årets turnering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *