Första play-off matcherna avklarade

I helgen spelades de första matcherna i play-off mötena som avgör vilka som blir de tre sista lagen att få varsin plats i EM nästa år. Matcherna spelas så att alla länder får varsin match på hemmaplan och i helgen var det Skottland, Irland och Österrike och som fick hålla i varsin match.

Undre lördagen spelade Skottland mot Spanien i en match som slutade oavgjort efter att båda lagen inom ett par minuter lyckades få in varsitt mål.

Även Island och Ukraina möttes under lördagen i en match som slutade med vinst till våra nordiska grannar. Vid halvtid ledde Island med 2-0, men under andra halvlek hann Ukraina göra två mål och kvitterade. Dock lyckades Island i den 64:e minuten att göra ett tredje och avgörande mål tack vare målskytten Margrét Lára Vidarsdóttir.

På söndagen spelades matchen mellan Österrike och Ryssland. Matchen slutade med en vinst på 2-0 till Ryssland som gjorde ett mål i vardera del av matchen.

Under veckan spelas de andra mötena och det är efter dessa som vi vet vilka som får spela i EM.