Gästkrönikörens tänk kring sommarens EM

Om några veckor börjar fotbolls EM för damer och det är med stor förväntan jag ser fram mot detta. Det bli intensiva veckor här på hemmaplan. Den 28 juli vet vi vilket lag som blev mästare.

Jag som skriver detta är 70+ och har ett nästan fanatiskt sportintresse även om jag aldrig utövat någon sport. Har nog ärvt detta intresse av min mor som varje lördags eftermiddag satt framför TV:n och följde Tipsextra. Jag har nog alla sportkanaler som finns på min TV och ser allt från cykel till fotboll. Naturligtvis är det bäst att se sport live men är man äldre så kan det vara svårt med resor osv. Men för tre år sedan var jag i Rotterdam och följde starten på Tour de France och det var en fantastisk upplevelse. Samtidigt pågick fotbolls VM för herrar i Sydafrika. Holland gick till final men vann inte. Stämningen i Rotterdam var nästan kaotisk och den orangea färgen fanns överallt.

Men nu gäller det damerna. Jag tycker att damfotbollen har kommit en aning i skymundan. Detta har dock nu ändrats sedan Pia Sundhage blivit ledare för landslaget. Efter att ha tagit OS-guld med det amerikanska landslaget 2012 i London blev hon vår ledare och med hennes naturlighet, spontanitet och utstrålning så kommer det svenska landslaget att nå stora framgångar.

Nåväl, nu hoppas jag att kunna se många matcher på TV och, sanna mina ord, Sverige är med i finalen den 28 juli.

Pia,Pia gamla vän, hoppas det går ända fram. Du är clownen för vårt lag visa oss ditt rätta jag med att bärga segern här, sedan vet man ej vart det bär.

Margaretha Waller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *