Målfest i matchen mot Island

Under fredagen spelade damlandslaget sin andra gruppmatch i Algarve Cup. Efter att i onsdags ha spelat lika mot Kina var det nu dags för ett möte med Island. I föregående match hade laget en mängd chanser på mål, men det var endast en gång som bollen hamnade på helt rätt ställe. Denna gång blev det lite annorlunda. Hela sex gånger lyckades det svenska damlandslaget sätta bollen i mål!

Redan efter 10 minuter spelad tid gjordes det första målet tack vare den starkt lysande stjärnan Kosovare Asllani. Endast tre minuter senare gjorde Sara Thunebro samma sak och här stod Kosovare för assisten. Mot slutet av första halvlek gjorde Lotta Schelin en snygg målvaktsretur som även den gav poäng. Efter ytterligare tre minuter satt bollen på samma plats igen, tack vare att Kosovare bröstade ner bollen till Marie Hammarström.

Några minuter in i andra halvlek fick Kosovare Asllani ytterligare en gång tag på bollen tack vare en snygg passning från Antonia Göransson på vänsterkanten. Även denna gång blev det mål och redan här kunde man känna segervittringar i luften. Matchens målkavalkad avslutades av nye landslagsspelaren Susanne Moberg som gjorde sitt första landskampsmål i karriären. Mot slutet av matchen lyckades till slut Island också göra ett mål och detta tack vare Hólmfrídur Magnúsdóttir. Matchen slutade alltså med 6-1 och svensk seger.

Efter matchen ligger Sverige tvåa i sin grupp och matchen som återstår är dagens mötet med gruppledaren USA som vunnit stort både mot Island och Kina. För att ha chans att spela i finalen av Algarve Cup måste Sverige vinna denna match. Vid förlust finns det ändå en chans att få spela om en tredjeplats, men detta beror på hur det går i matchen mellan Kina och Island som även den spelas idag.

Nedan kan ni se ett klipp från fredagens match.

2 reaktioner på ”Målfest i matchen mot Island”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *