Oavgjord match mot Brasilien

Gårdagens vänskapsmatch mot Brasilien slutade i ett oavgjort resultat och Sverige gjorde en mycket fin insats som visar att de är mer än redo inför sommarens EM.

Efter endast sex minuter spelad tid så kom det första målet gjort av Nilla Fischer, som på sin placering som mittback gjorde en mycket bra insats i matchen. Det var tack vare en hörna från Antonia Göransson som hon fick chansen på mål och bollen gled förbi Thaís Picarte i det brasilianska målet. Endast minuter senare hade Sverige ytterligare en målchans då Caroline Seger fick in ett skott på mål som tyvärr tog i stolpen.

Efter 30 minuter spelad tid så fick Brasilien straff efter att Antonia Göransson ryckte en motspelare i tröjan. Andressa lyckades då sätta bollen i mål vid höger stolpe och resultatet var kvitterat. Under gårdagens match var det Sofia Lundgren som fick stå i mål, då Kristin Hammarström har problem med sin höft.
– Jag har ont när jag kastar mig på vänstersidan och är man inte hundra procent så ska man inte spela match. Jag behöver vila lite nu och det är en dryg vecka kvar till nästa samling. Det passar bra, sade Hammarström i samband med matchen.

Efter drygt en timme spelad tid så fick Sverige ytterligare en mycket bra chans på mål tack vare ett skott av Kosovare Asslani. Dock räddades bollen på mållinjen och Asslani krockade med målvakten vilket resulterade i en öm ljumske som ledde till att hon efter en stund bytte.
– Jag fick en rejäl smäll på insidan av ljumsken, det gjorde väldigt ont men jag ville verkligen göra mål där, sade hon

Matchen slutade alltså oavgjort och efter den fina insatsen så kan man se att Sverige är på hugget infrö sommarens mästerskap. Men kvar innan det är ännu en landskamp mot England. Den 29 juni är det dags för EM-truppen att samlas för träningsläger i Stenungsund.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *