Oavgjort i första Algarve-mötet

I onsdags spelade Sverige sin första match i Algarve Cup. Det blev ett möte mot regerande världsmästarna Kina som fick inleda turneringen för laget. Matchen började bra för de svenska damerna, men efter ett tag blev det Kina som tog övertaget av matchen. Efter en halvtimme spelad tid gjorde Kina matchens första mål efter att Ren Guixin chanslöst kunde slå in bollen i mål på Kristin Hammarström.
I den andra halvleken var det dags för Hanna Folkesson att göra debut i landslaget och ersatte då Lisa Dahlkvist på mittfältet. Även Johanna Almgren fick entra planen och hoppa in för Emmelia Konradsson. Ungefär 15 minuter in i andra halvlek lyckades rutinerade Sara Thunebro få till ett riktigt bra skott på mål med högerfoten från 30 meters avstånd. Bollen gick in i det vänstra krysset och Sverige hade kvitterat. Thunebro kunde fira matchens mål lite extra, då detta var hennes 100:e landskamp i karriären. Många säger nu i efterhand att detta kan ha varit ett av hennes snyggaste mål under karriären.

Matchen slutade med 1-1 och bägge lagen fick med sig 1 poäng i turneringen. Samtidigt spelade USA och Island en match som slutade med 3-0-vinst till USA. Redan ikväll är det dags för nästa matchomgång och Sverige möter då just Island på plan.

I videon nedan kan ni se en liten den från onsdagens match.

Här nedan presenteras även startelvan inför dagens match.