En inblick i landslaget: Ryssland

Ryssland är ett land som har förmånen att både höra till Europa och Asien. Detta gör att landets damfotbollslag har chansen att spela för antingen det asiatiska eller europeiska mästerskapet. Då Ryssland har större del av sin bebodda yta på den europeiska delen så får vi nöjet att följa det ryska landslaget i årets europamästerskap. Det var först i början av 90-talet som det ryska damlandslaget började spela internationella matcher och sedan dess har man deltagit i flera olika mästerskap.

I EM-sammanhang har man två gånger tagit sig till kvartsfinal och utöver det till gruppspel tre gånger. År 2005 lyckades man inte kvalificera sig till mästerskapet, då man blev utslagna av Finland under ett play-off möte. Under VM har man lyckats kvalificera sig två gånger och även här tagit sig till kvartsfinal bägge gångerna. Under tidigare år har det också gått väldigt bra för juniorlandslaget i Ryssland och många har hoppats att det ska gå bättre för damlandslaget nu när dessa spelare kommer in i det vanliga laget.

Inför årets turnering tog sig Ryssland hela vägen genom att komma tvåa i sin grupp efter Italien. Laget fick då spela play-off för att ta sig in i turneringen och detta gjorde man mot Österrike. Totalt blev matchskillnaden 3-1 efter de två matcherna och det var då klart att Ryssland hade tagit sig in i EM.

Det ryska damlandslaget inleder sin tid i EM med en match mot Frankrike på Idrottsparken i Norrköping. utöver Frankrike kan även England som spelar i samma grupp bli ett tufft möte. Om förhoppningarna på det nya, unga spelarna i laget slår igenom får vi se när bollen rullar på plan i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *