Samtliga 12 EM-lag klara

Under gårdagen spelades de sista play-off matcherna för de sista lagen som tävlar om att få komma med i EM nästa sommar. Efter gårdagen stod det klart att det blev Island, Ryssland och Spanien som knep de sista platserna.

I dessa play-off möten är det de sammanlagda resultatet av de båda mötena som avgör vilket lag som går till EM.

Vid förra mötet mellan Skottland och Spanien spelade laget lika med ett slutresultat på 1-1. Onsdagens match hände det däremot er i och den slutade med 3-2 till Spanien som spelade på hemmaplan. Resultatet för detta dubbelmöte blev då 4-3 till Spanien.

Ryssland besegrade i förra veckan Österrike med 2-0 på bortaplan, men under gårdagen knep Österrike ifatt och lyckades få till en oavgjord match. Dock räckte det inte hela vägen till EM, utan slutresultatet på 3-1 gav Ryssland klartecken att boka resa till Sverige nästa sommar.

Island och Ukraina var det möte i förra veckan som blev mest målrikt med ett resultat på 3-2 till Island. Gårdagens match slutade likadant och med den totala målsumman på 6-4 så blev det Island som tog sig hela vägen till nästa sommars fotbollsfest.

Detta betyder att samtliga 12 lag är klara för EM och dem är:
Sverige
Tyskland
Italien
Frankrike
Finland
Danmark
Norge
England
Holland
Island
Ryssland
Spanien

Om två veckor får vi reda på hur grupperna kommer att se ut och kan då få en klarare bild av vilka lag som kan lyckas ta sig långt i mästerskapet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *