En inblick i landslaget: Spanien

Det sista laget som kommer att delta under sommarens europeiska mästerskap är Spanien. Det spanska herrlandslaget har gjort mycket stora framgångar inom fotboll och vunnit både EM och VM under åren. Landet har haft ett damlandslag sedan 70-talet, men det var först i början av 80-talet som det blev ett officiellt lag med ett fotbollsförbund bakom sig. Ännu idag är det Royal Spanish Football Federation som står bakom laget.

Laget har endast tagit sig till EM en gång tidigare, år 1997 och då tog man sig hela vägen till final. Här förlorade man mot det svenska landslaget med sin största förlust någonsin på 8-0. Fotbolls-VM eller OS har man aldrig lyckats ta sig till, utan alltid förlorat i kvalet.

Till årets mästerskap tog man sig genom att komma tvåa i sin kvalgrupp där man mötte lag som Rumänien, Schweiz, Kazakstan, Turkiet och regerande mästarna Tyskland. Sin största vinst under kvalet blev mot Kazakstan då man lyckades vinna med 13-0. Spelaren María Paz Vilas lyckades med att göra hela 7 av dessa mål. Laget lyckades dock inte vinna gruppen, utan gick vidare till play-off där de fick möta Skottland. Efter det sista mötet stod det klart att laget tagit sig till EM.

Första mötet under sommarens mästerskap blir mot England På Linköping Arena och hur detta möte slutar ska bli spännande att se. Med tanke på hur bra det gick för laget förra gången de var med i EM så kan det nog gå rätt så bra för laget även i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *