Sverige klart för bronsmatch i Algarve Cup

Under gårdagen spelade Sverige sin sista gruppspelsmatch i Algarve Cup. Mötet blev de olympiska mästarna USA som tidigare tränades av den nuvarande svenska tränaren Pia Sundhage.

Matchen fick en riktig drömstart för det svenska laget då Lisa Dahlkvist lyckades får bollen förbi USA:s Ashlyn Harris i målet. Detta tack vare ett snyggt framspel av Lotta Schelin. Utöver en bra start innehöll matchen även en del skador och under mitten av första halvlek hann knappt medicinteamet av plan innan det var dags för en ny skada. Första peroiden var det Sverige som hade övertaget av matchen och ett resultat på 1-0 var mer än rättvist.

Att bägge lagen ville nå hela vägen till final var det inget snack om. I andra perioden var det just detta bägge lag var ute efter – seger. I nästan 10 minuter orkade se svenska försvaret hålla emot det försök till kvittering som USA försökte med. I den 56:e minuten lyckades dock Alex Morgan att kvittera resultatet efter att ha nickat in bollen efter en hörna. I den andra halvleken gjordes det även en del byten i bägge lagen, men trots detta lyckades de svenska laget inte komma igen.
Matchen slutade 1-1 och Sverige kunde behålla sin andraplacering i gruppen.

Efter gårdagens matcher stod det klart att det var USA som vann gruppen och får spela final mot Tyskland under morgondagen. Sverige som blev grupptvåa får då möta Norge i en kamp om bronsplatsen. Kina och Japan som kom trea i sina grupper möts imorgon i matchen om femteplatsen.