Sveriges genreps-succé

I gårdagens EM-genrep så visade det svenska landslaget tydligt vart skåpet ska stå och att dem är mer än redo att ta sig an nästa veckan Europamästerskap.

Efter knappa kvarten så lyckades de engelska anfallet ta sig förbi ett något passivt svenskt försvar och Ellen White lyckades då ta sig förbi och göra matchens första mål.

Men efter en halvtimme så kom matchens vändning. med hjälp av Marie Hammarström så lyckades Antonia Göransson få med sig bollen och sköt in 1-1. Endast minuter senare så fick Caroline Seger fram bollen på högerkanten och passade in den i straffområdet där Kosovare Asllani tog över. Hon nickade bollen vidare till Lotta Schelin som skickade in bollen i mål.

I början av andra halvlek kom det ytterligare ett par intensiva och händelserika minuter. Seger lyckades ännu en gång att få fram bollen och kunde efter en pass tillbaka från Schelin lyfta in 3-1. Efter ytterligare fyra minuter fick Schelin ännu en gång tag på bollen och sköt då in slutresultatet 4-1.

Många har lagt sina bud på att England är en potentiell medaljkandidat under EM och denna match visade att även Sverige är med i den leken.

Följande svenska trupp var den som tog sig an England i genrepsmatchen:
Startelva: 1 Kristin Hammarström – 18 Jessica Samuelsson 5 Nilla Fischer, 2 Charlotte Rohlin, 6 Sara Thunebro – 14 Josefine Öqvist, 17 Caroline Seger, 20 Marie Hammarström, 11 Antonia Göransson – 9 Kosovare Asllani, 8 Lotta Schelin.
Ersättare: 12 Hedvig Lindahl, 21 Sofia Lundgren – 3 Stina Segerström, 4 Amanda Ilestedt, 7 Lisa Dahlkvist, 10 Sofia Jakobsson, 13 Emelie Konradsson, 15 Therese Sjögran, 16 Lina Nilsson, 19 Elin Magnusson, 22 Olivia Schough, 23 Jenny Hjohlman.