En inblick i landslaget: Tyskland

Det lag som många redan nu har tippat som vinnare av sommarens EM är Tyskland. Fastän damlandslaget endast funnits sedan 80-talet så har de hunnit göra mycket stora framgångar i damfotbollens värld. fram till 1970 var damfotboll förbjudet i Tyskland och det är på grund av detta som laget har en relativt kort historia. Bakom laget står DFB (Deutshcer Fußball-Bund) som fotbollsförbund.

Under de år som fotbolls-VM har anordnats för damer så är Tyskland det lag som har lyckats bäst. Både 2003 och 2007 vann man hela turneringen och under 1995 års turnering som hölls i Sverige kom de tvåa. Även under OS har det gått bra för laget och sedan sporten kom med i sommar-OS 1996 har man vunnit brons tre gånger. Den största framgången har dock laget gjort under EM. Under de hittills 10 avklarade turneringarna har laget vunnit guld hela sju gånger och är regerande mästare sedan 1995!

Till årets mästerskap tog sig laget genom att vinna sin kvalgrupp. Detta lyckades dem med genom att vinna hela 9 av sina 10 spelade matcher. De flesta vinsterna var även väldigt stora och en som är väl värd att nämna är hemmavinsten med 17-0 mot Kazakstan. Målen rasslade in från 3:e till 89:e minuten och motståndet hade inte en chans. Endast i en av de vunna matcherna lät de sitt motstånd få göra mål. Tack vare dessa imponerande resultat så hade laget en målskillnad på +61 när kvalet var klart.

Den första matchen som Tyskland spelar i EM blir mot Nederländerna och efter det väntar Island och Norge som motstånd i gruppen. Att laget kommer ta sig långt i turneringen är i stort sätt självklart, men det kommer ändå bli intressant att se hur motståndet ställer sig mot regerande mästarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *