Vägen till VM börjar redan imorgon

Efter att sommarens EM gått av stapeln blir det endast vila i ett par månader för landslagen. Till hösten drar nämligen kvalet inför VM 2015 igång och redan imorgon sker lottningen av kvalgrupperna.

Fotbolls-VM 2015 kommer att spelas i Kanada under sommaren 2015. Totalt kommer 24 lag från hela världen att delta i turneringen och av dessa kommer åtta lag vara från Europa. Hela 46 europeiska nationer har anmält sitt intresse till kvalet och totalt är det 42 av dessa som kommer delas upp i grupper om sex lag. Inför lottningen har lagen sorterats upp i 6 skålar utefter deras officiella ranking. Sverige ligger i den första skålen tillsammans med Tyskland, Frankrike, England, Norge, Italien och Danmark ,vilket innebär att de inte kommer att spela i samma grupp som något av dessa lag. Nedan ser du den kompletta seedningen inför lottningen:

Korg 1: Tyskland, Sverige, Frankrike, England, Norge, Italien, Danmark
Korg 2: Island, Finland, Ryssland, Holland, Spanien, Skottland, Ukraina
Korg 3: Schweiz, Polen, Tjeckien, Österrike, Belgien, Irland, Vitryssland
Korg 4: Ungern, Serbien, Rumänien, Portugal, Wales, Slovakien, Nordirland
Korg 5: Slovenien, Grekland, Turkiet, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Israel, Estland
Korg 6: Kazakstan, Kroatien, Makedonien, Malta, Albanien, Färöarna, Montenegro

Lottningen kommer att ske i UEFA:s huvudkontor i Nyon. Europas kvalmatcher kommer spelas mellan 21 September 2013 och 17 September 2014. Samtliga gruppettor samt en grupptvåa, som plockas fram genom ett slags play-off spel, kommer ta sig hela vägen till VM.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *