Viktig kvalmatch mot Frankrike

Herrarnas kval till fotbolls-Vm i Ryssland är i full gång och innan året är slut så kommer en sista matchomgång att spelas. Att få poäng här kan vara väldigt viktigt och kan även lägga grunden för hur laget sedan ska träna under vinterperioden, då det är flera månader kvar tills matcherna drar igång igen.

Laget som Sverige måste ta sig förbi i tabellen för att knipa förstaplatsen är för tillfället Frankrike, som ligger på samma poäng och målskillnad, men som utifrån andra kriterier gjort bättre ifrån sig. Hittills har detta lag vunnit över Holland och Bulgarien, samt spelat en mållös match mot Vitryssland. Även Sverige har hunnit med att möta Bulgarien och Holland, där det blev en vinst och ett lika resultat. Dessutom har man en vinst mot Luxemburg i bagaget. Matchen mot Frankrike sker på bortaplan den 13 november.

Det som gäller för förbundskaptenen Janne Andersson är nu att lägga upp en så bra taktik som möjligt för att klara av kommande matchs motstånd. Till exempel kan han då titta på hur det franska laget spelat i sina tidigare kvalmöten, samt hur hans egna spelare kan parera det hela. Om han gör detta vid ett skrivbord eller i omklädningsrummet vet vi inte, men förhoppningsvis blir hans plan en sådan som fungerar och kan ge 3 viktiga poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *