Vinst i svensk landskamp

Under gårdagen spelade det svenska damlandslaget sin första match under ledning av Pia Sundhage. Matchen spelades i Växjö och det blev en strålande debut för den nya förbundskaptenen.

Redan 37 sekunder in i matchen kom det första målet tack vare att Kosovare Asllani kunde bryta sig loss på högerkanten och spela bollen vidare till Sofia Jakobsson som satte bollen i mål.

Även i andra halvlek var det Sverige som hade övertaget. I den 46.e minuten var det Asllani som var på bollen igen och då kunde sätta den i mål. Ungefär en halvtimme senare fick hon en assist tack vare sin pass till Antonia Göransson som satte 3-0 till Sverige. Man kan alltså kort och gott säga att Kosovare Asllani var lite av matchens hjälte.

– Matchen var en bra start och tanken är att skriva en saga som börjar här, säger Pia Sundhage till TV4 Sport efter matchen.